Beretning 2016

Mck Ventoux
Formandens Beretning 2016

Mck Ventoux gør talenter til stjerner.
Vores talentudvikling i klubben har altid været enestående. Og netop derfor har vi fra de allerførste år skabt store internationale resultater. Allerede i 1991 vandt klubben ved sin første VM-titel. Det var legendariske Vagn Bangsborg, der tog sig af den.
Siden har vi hvert år vundet 1-3 VM-titler. Den store titelsluger har været Jens Frank, der som bekendt er et lysende eksempel på, hvad klubbens intense talentpleje formår. Han har indtil nu vundet forbløffende 18 VM-titler. Tag den, Sagan!

Talentudvikling i DCU?
Også i DCU-regi har man i årevis arbejdet seriøst og succesfuldt med talentudvikling med den yderst kompetente Lars Bonde i spidsen. Men det er slut nu. DCU er i økonomiske problemer og har mildt sagt interne samarbejdsproblemer, og nu har Lars Bonde så meldt fra. Hvorfor vides ikke, men det er næppe, fordi han betragter sit nye job som skoleleder i Køge som sit livs drøm.
Så hvad nu, lille DCU?
Jo, ind på banen trådte Bjarne Riis med et nyt stort talentudviklingsprojekt. DCU meldte begejstret ud og lagde straks op til et tæt samarbejde med ham om udvikling af dansk cykelsports mange unge talenter.
Hvad sker der dog, lille DCU?
Riis som forbillede for vores unge talenter! Hvad er der blevet af vores antidopingarbejde?
Riis som talentudviklingsekspert? Jamen, er han da ikke snarere ekspert i løgn og bedrag?
Men måske er det blot tidens trend. Når Trump kan blive USA's præsident på baggrund af løgn & bedrag, kan Riis vel også på samme konto blive talentudviklingsekspert i tæt samarbejde med DCU!

Tour-Træf og Tour de France
Den samlede cykelsportsverden var på plads ved Mont Ventoux 13.-15. juli 2016 til årets absolutte cykelsportshøjdepunkt - skabt i et forbilledligt samarbejde mellem Tour de France-societetet og Mck. Ventouxs bestyrelse. Forventningerne var store og programmet forrygende:
13/7  Mck Ventouxs traditionelle løb Malaucêne - Ventoux
14/7 Stor Tour de France-etape med mål på Mont Ventoux
15/7 Mck Ventouxs klassiske Jagtstart: Sault - Chalet Reynard (6 km fra Ventouxs top )
Det gik dog ikke helt som forventet. Tour de France-societetes bidrag d. 14. juli blev en stor skuffelse.
Grundet en smule storm på toppen af Mt.Ventoux forkortede man tour-etapen således, at målstregen rykkedes ned til Chalet Reynard 6 km fra toppen med det resultat, at etapen fik et kaotisk forløb og at vinderen blev en i Ventoux-sammenhæng ganske uværdig rytter.
Derimod blev den del af arrangementet, Mck. Ventouxs bestyrelse stod for, naturligvis én stor succes.

Ole Cohens 18 år gamle rekord slået
Vores del af arrangementet indledtes to dage forud for det officielle program med en opvarmningsopkørsel fra Bedoin til Mont Ventoux, mest til ære for Michael og Svend Aage, årets to debutanter, der på den måde fik muligheden for at lære lidt om Mont Ventouxs specielle udfordinger.
I Bedoin fik de de sidste gode råd fra klubbens bedste og mest erfarne ryttere, og hele vejen op var de udstyret med to erfarne hjælperyttere, Leif og Jens F. Men ikke desto mindre - blev det en lang dag.
Hvornår lærer debutanter at høre efter, når rigtige Ventouxister taler?
Svend Aage startede - mod alle råd - som en hvirvelvind og kørte alene væk. Endog hans personlige hjælperytter blev distanceret. Det var dumt, Bøv, at vise Bjerget en sådan disrespekt.
Først adskillige pauser og 3 timer og 40 minutter senere nåede en stærkt forkommen Svend Aage toppen. En klar forværring af Ole Cohens rekord fra 1998, som lå på omkring 3 timer.
Michaels indsats var heller ikke just pralende, men alligevel langt mere velovervejet. Han kom op ca. 1 time hurtigere end stakkels Svend Aage.

Mck. Ventouxs klasseryttere kom til tops trods voldsomt stormvejr.
Hvad Tour-rytterne ikke kunne eller turde, gjorde Mck. Ventouxs stjerner. Den 13. juli, dagen før den store Tour-etape, kørte ni mand i voldsomt stormvejr uforfærdet fra Malaucêne og helt til tops på Mont Ventoux. Virkelig klasse fornægter sig aldrig.
Den 13. juli  var også dagen, hvor vores slukørede debutanter fik muligheden for at revanchere sig for deres 2 dage gamle fiasko på Bedoin-opkørslen. Carpe Diem - og det gjorde de.
De havde lidt på Bedoin-turen, men heldigvis også lært.
Imidlertid var det de to opofrende hjælpehelte fra Bedoin, Jens F og Leif, der - som de plejer - var hurtigst og næsthurtigst på toppen. De kørte op på tider, der var omkring 1 time hurtigere end Michaels på Bedoin-opkørslen.
Men Michael og Svend Aage havde taget ved lære og kom op som henholdsvis nr. 3 og 7 i tiderne 2.09 og 2.17. Godkendt d’herrer. Flot indsats og til lykke med jeres nye status som ægte Ventouxister.

Den klassiske Jagtstart
Sidste del af årets Ventoux-Træf var den klassiske Ventoux-Bjergjagtstart fra Sault til Chalet Reynard. Et løb, hvor kun de bedste overlever, hvor store drømme brister og nye stjerner tændes.
I 2014 var det således Jørgen, som fik sit store gennembrud ved at køre på en tid, der bragte ham højt op på løbets Alle Tiders TopTi-liste. I 2016 var det så Jens Cs tur til at træde i karakter:
Efter et mangeårigt målrettet arbejde i Mck. Ventouxs talentudviklingsprojekt, viste Jens C i årets Ventoux-Jagtstart endelig vist sit fulde potentiale og triumferede i et perfekt timet løb foran Leif, som ellers regnes for en vor tids allerbedste bjergryttere.
Jens Cs sejr er et fornemt vidnesbyrd om, at selvom man i mange år har været kendt som en kedelig baghjulsrytter med en god spurt, kan man godt vokse op og blive til en storslået bjergrytter.
Også andre ryttere leverede bemærkelsesværdige præstationer i Jagtstarten. Søren Bo kørte sin kræftsygdom til trods, så flot, at han bl.a slog A-rytteren Lars. En stor præstation af Søren, men en håbløst underfrankeret ditto af Lars, hvilket også straks medførte rygter om Larses snarlige degradering fra A- til B-klassen. Rygter, som Lars dog på fornemste vis fik manet i jorden senere på sæsonen.

Mange store sejre til Mck Ventouxs ryttere
Som i de foregående år har mange Mck.Ventoux-ryttere også i sæson 2016 vundet mange glorværdige sejre. Jeg nævner i flæng: Jens F, Finn, Erik Kølbek, Kim C, Ole K, Henrik, Michael, Jens C, Tonni, Lars, Mette, Aage og Otto. Hvem, der har vundet hvilke løb, kan man se på vores hjemmeside:
Vindere/ Resultater sæsonvis/ 2016.
Udover Jens Cs ovenfor omtalte flotte sejr i Ventoux Jagtstarten, fremstår Larses sejr i Stjerneløbet som sæsonens måske flotteste og mest overraskende sejr.
Lars havde mildest talt gjort en overraskende svag figur i juli under det store Ventoux Træf, så han ankom til Stjerneløbet i september som det, eksperterne regnede for ren kanonføde. Alle udpegede Henrik som den helt store favorit, men eksperterne tog grueligt fejl.
Lars havde efter Ventoux-Træffet været på en intens, men hemmelig træningslejr i Sydfrankrig. Allerede ved Larses ankomst til startområdet i Gundsø burde man dog nok have anet uråd. Det var som om Larses cykeltricot havde en væsentligt bedre pasform end det havde været tilfældet ved Mt. Ventoux i juli.
Og ganske rigtigt. I tilnærmelsesvis fuldendt Cancellara-stil, satte Lars favoritterne på plads og vandt suverænt foran Henrik. Undskyld, Lars! Dig og B-klassen - hvad tænkte vi eksperter dog på?

Velkommen til de nye medlemmer
Sidste år lagde vi straks efter generalforsamlingen et service-link for potentielle nye medlemmer på startsiden af vores hjemmeside. Og ding-dong-dynamolygte - nu har vi fået 2-3 nye medlemmer.
Hjertelig velkommen til dem. Vores service-link har altså virket. Eller har det?
Undersøgelser viser, at ingen af de nye medlemmer har brugt linket eller har haft den ringeste anelse om dets eksistens. Så har linket haft nogen betydning, må det have været af telepatisk eller metafysisk art.
Så nu har vi fjernet det. Den slags ævl om tankeoverføring og oversanselighed, tror vi ikke på.
Tiden må vise om vi tager fejl.

MCK. VENTOUX - ikke en cykleklub som alle andre

MONT VENTOUX – ikke et bjerg som alle andre

Ole K/ formand