Beretning 2015

Mck Ventoux
Formandens Beretning 2015

25 år i toppen af international cykling
Den 25/11 1990 indledtes en ny epoke i dansk cykelsports historie. Mck Ventoux blev stiftet.
Siden da har vores klub været med til at sætte nye mål og standarder i dansk cykelsport. Klubben fik som bekendt navnet VENTOUX, og i dag er det ultimative mål for enhver seriøs dansk cykelrytter at bestige Mont Ventoux ved egen pedalkraft, som skrevet står i Mck. Ventouxs idegrundlag. Man kan læse mere om vores klubs historie og idegrundlag på vores hjemmeside.*

Det store forbillede
Rekorden for opkørsel på Mont Ventoux tilhørte i over 40 år Charly Gaul, som i Touren 1958 kørte de 21.5 km på 1 time og 2 minutter.
Så naturligt nok har Charly Gaul, også kaldet Bjergenes Engel, været det ultimative forbillede for alle de store ryttere Mck Ventoux har fostret gennem de sidste 25 år.
Gaul var en formidabel bjergrytter, der var allerbedst, når vejrforholdene var allerværst - lidt som det er i vores klub. På vores officielle hjemmeside fremgår det i al fald, at Mck Ventoux er en klub, hvor viljen til sejr og hård konkurrence følges med lysten til fællesskab, sammenhold og friluftsliv i alt slags vejr - året rundt. I denne sammenhæng forbigår vi diskret hjemmesidens PS.-tilføjelse: Vi træner hver søndag formiddag kl. 9.30 fra Risby, medmindre det regner.
Gauls største bedrift er dog ikke rekorden på Mont Ventoux, men Monte Bondone-etapen i Giroen 1956, hvor han før den sidste 242 km lange bjergetape med mål på Monte Bondone i Norditalien lå som nr. 24 sammenlagt 16 min. efter den førende rytter. Vejret på etapen var det meste af dagen koldt, vådt og blæsende, men på etapens sidste og fjerde stigning til toppen af Monte Bondone ændrede vejret sig til det endnu værre og blev til en iskold snestorm. Dertil kom to punkteringer, men alligevel lykkedes det Gaul at distancere etapens nr.2 med mere end 8 min. og at overtage La Maglia Rosa med en margin på 3.27 min og dermed erobre den endelige sejr.
Hvis vi virkelig ønsker at leve op til klubbens store forbillede skal vi måske til at overveje rimeligheden af det stigende antal aflysninger af etaper i vores PJ-Vinter Cup.

Årets stjerneskud - Årets RRT – Årets undskyldning
Mck Ventoux er blandt de fremmeste trend-sættere i Danmark. Også i 2015 har vi været ekstremt innovative. Vi har adapteret det fra folkeskoleverdenen så bekendte begreb: Inklusion.
Vi har simpelthen inkluderet kvinderne og har med succes oprettet en kvindefraktion i klubben. Den store oplevelse i kvindeklassen har været Mette. Hun har simpelthen vundet alt, hvad der har været at vinde. Hun er for dansk cykelsport, hvad Madame Longo i 30 år var for fransk. En stjerne er født.

Årets navn i Fraktion RRT (De Rundforvirrede RetningsTosser) har uden al tvivl været Frede.
Han er fuldt fortjent kåret til årets RRT. Hans præstation i årets PJ-Cup enkeltstart var enestående. Han har kørt den etape tæt på 10 gange før, men alligevel for han vild, kørte næsten 8 km for langt og kom i mål i suverænt ringeste tid.
Onde tunger hævder, at han - inspireret af de mange svindlere som fx komikerne Trads & Thorsen, han i et tidligere liv har plejet omgang med – har villet svindle dig til en fordelagtig startplads i den efterfølgende jagtstart?
Hvad siger du selv, Frede? Er du skyldig eller er det blot alderen?

Mange cykelryttere har gennem tiden forsøgt at bortforklare manglende klasse med dårlige undskyldninger. Således også Mck. Ventoux-ryttere:
Jeg kører ikke efter 2.-pladser, foden røg ud af pedalen, der løb en sort kat over vejen, han lå på hjul hele vejen, jeg drak for meget vin i går aftes…….
I år fornyede Hans genren på smukkeste vis. Han havde hverken klassen eller kræfterne til at gennemføre sidste tur af Stjerneløbet. Ikke noget, der huede Hans, men han havde forklaringen parat: Jeg var til 90 års fødselsdag i går aftes.
Uhada, Hans. Hold dig fra de 90-årige og deres fester. De er bare for vilde!

Fra Motionsklub til Basisklub eller fra Mck til Bck
Fra 2015 har vi fået en ny klubstruktur i DCU. Vi er ikke mere en motionsklub, men en basisklub. Om det betyder, at vores medlemmer ikke mere er motionister, men basister, fremgår ikke klokkeklart. Men måske får vi det afklaret i løbet af 2016, hvor en ny medlemsstruktur skal gennemføres. Vi ved endnu ikke helt, hvad dette indebærer, udover at hvert enkelt medlem af en klub under DCU kan vælge mellem 3 forskellige licenspakker og at vores klubkontingent risikerer at stige.
Foreløbig er det kun Jens Frank, der har mærket de nye strukturtiltag. Han kan som basist ikke mere deltage fuldt ud i det nogle kalder rigtige cykelløb, men har måttet til lommerne for at melde sig ind i en sportsklub, DCR Ballerup, for at få lov. Noget vi i klubbestyrelsen har protesteret kraftigt imod.
Imidlertid har denne økonomiske lussing fået sejsviljen op i Jens, som i 2015 har indkørt mindst 6 podiepladser, heraf mindst 2 sejre, hvilket har bragt ham op på 3.-pladsen Sjællandsdistriktets årsstatistik.
Flot Jens, du gør såvel den gamle klub som Charly Gaul ære.
Måske er det italienske løb La Leggandaria Charly Gaul noget for dig?**

Ventoux-Træf 2016
Den ganske cykelsportsverden vil utvivlsomt være på plads ved Mont Ventoux 13.-15. juli 2016. Tour de France-societetet og Mck Ventouxs bestyrelse gør Mont Ventoux til sæson 2016s helt store cykelsportshøjdepunkt.
I et forbilledligt samarbejde har de to organisationer sammensat et forrygende program:
13/7  Mck Ventouxs traditionelle løb Malaucêne - Ventoux
14/7 Stor Tour de France-etape med mål på Mont Ventoux
15/7 Mck Ventouxs klassiske Jagtstart: Sault - Chalet Reynard (6 km fra Ventouxs top)

Vi ved Froome, Nibali, Quintana og  Contador kommer. Men nok så interessant bliver det at få overblik over, hvilke og hvor mange Mck Ventoux ryttere, der kommer til start.
Under alle omstændigheder blive det et stjerneopbud af rang, så vi kan se frem til store oplevelser og spektakulære præstationer helt på linje med det, vi tidligere har oplevet. Som fx i 2014, hvor Jørgen som 67-årig præsterede at køre sig ind på TopTi-listen over alle tiders hurtigste jagtstart-opkørsler.
Alder er ingen hindring, blot man har klassen.
Kan nogen præstere noget lignende i 2016?

TAK..
Tak til alle medlemmerne, fordi de er de, de er, og fordi de er som de er.
Og tak til de mange russiske atletikstjerner, der tager al opmærksomhed i dopingdebatten. Nu kan vi andre igen uhæmmet tage de mange præparater, der anbefales af Ældresagens læger.

 

* læs alt om klubbens start på:  Klubliv/ Beretninger / Historier/ Mck Ventoux- Forhistorien:

** læs om Charly Gauls bedrift på Monte Bondone på:

http://velonews.competitor.com/2006/05/news/road/50-years-later-remembering-charly-gauls-great-ride_9906